Vaikka se saattaa näyttää oudolta, että tämän aivojen lajin eliittipelaajat shakki kantavat näennäisesti matalalta näyttävää peliä, kuten pokeria, nämä kaksi peliä eivät ole niin erilaisia kuin voisi luulla. Vaikka pokeri on ensi silmäyksellä näennäisen suoraviivainen peli hallita ja ymmärtää, todellisuus on se, että tullakseen kukoistavaksi osallistujaksi on ensin ymmärrettävä innovatiivisempia teorioita ja lähestymistapoja, jotta voi kunnostautua. Useita matemaattisia ideoita voidaan sijoittaa peliin huolimatta peruspelaamisen suoraviivaisesta luonteesta. Ihmiset, jotka epäilevät, että matematiikalla on paikkansa tehokkaassa pokerissa, haluavat katsoa vain WSOP-mestareiden Dan Harringtonin (sekä entisen baseball-pelaajan) ja Chris Fergusonin matemaattisia pelitapoja.

Edistyneimmässä New York Review of Booksissa myyttinen shakin suurmestari Gary Kasparov todistaa Chess Metaphors: Artificial Intelligence including the Human Brain by Diego Raskin-Gutman ja keskustelee tietokoneiden vaikutuksesta shakin muihin peleihin. Hän selittää osan pokerin syötistä sillä yksinkertaisella seikalla, että toisin kuin shakkia, sitä ei ole vielä voitettu tietokoneilla, eikä ehkä koskaan voiteta. “Vaikka nyrkkeily on 100-prosenttinen datapeli – molemmat pelaajat ovat koko ajan tietoisia kaikista tiedoista – ja siten suoraan alttiita laskentakyvylle; pokeri sisältää piilotettuja kortteja ja muuttuvia vetoja, mikä tekee kriittisistä toiminnoista, kuten mahdollisuudesta, bluffaamisesta ja vaaranhallinnasta. Nämä voivat näyttää olevan pokerin puolia, jotka perustuvat täysin yksilölliseen psykologiaan ja ovat siten haavoittumattomia tietokoneen hyökkäyksille”, Kasparov arveli.

Mutta muut jääkiekkoilijat ovat siirtyneet keskittymään pokeriin, koska se ei tarjoa henkistä estettä, vaan laukaus paljon suurempia rahallisia tuottoja. Viime aikoina Poker Stars -sivusto on haastatellut muun muassa nettipelaajia nimeltä simona75. Hän on 34-vuotias Lontoossa vakiintunut shakki kansainvälinen mestari, joka on myöhemmin yhdistää PokerStars vuosi sitten on saavuttanut niiden arvostetun Supernova Elite seisoo. Pelaajat, jotka saavuttavat tämän asteen tarjotaan mahdollisuus tarjota ilmainen pääsy joihinkin seuraavista kahdesta tilaisuudesta: PokerStars Caribbean Adventure, WSOP Main Event, EPT Monte Carlo, APPT Sydney, tai jopa ilmainen sisäänpääsy johonkin edellä mainituista tilaisuuksista ja 10 000 dollaria rahaa. Kun häneltä kysyttiin, miten hän saapui pelaamaan pokeria, simona75 totesi, että hän päätti aloittaa pokerin pelaamisen yli muun puolen, koska hänellä ei ollut mitään töitä valmiina. Kun hän tunnusti, että hänen kykynsä voisivat saada hänelle Supernova Elite -statuksen, hän päätti jatkaa sitä aktiivisesti.

Internet-pokerisivustot, kuten Betfair ja Power Poker, tarjoavat talletusbonuksia pelaajille, jotka tekevät ensitalletuksen heidän sivustollaan. Nämä bonukset voivat vaihdella sivustosta riippuen vain 50 dollarista aina 5000 dollariin asti. Kun valitset kyseisen sivuston ja bonuksen, jonka kanssa haluat jatkaa, sinun on mietittävä paljon muutakin kuin vain dollarin määrää.

Useimmat ihmiset vertailevat sivustoja ja näkevät, että tarjoat 250 dollarin talletusbonuksen, vaikka toinen tarjoaa 600 dollaria, ja olettavat, että 600 dollaria on parempi vaihtoehto. He eivät ota huomioon sitä, kuinka yksinkertainen bonus olisi puhdistaa. Ei ole mitään järkeä pelata sivustolla, jossa on vähän tai ei lainkaan kävijöitä, jonka mukaan palkintojen selvittäminen voi kestää viikkoja, tai joissakin tapauksissa se voi tuhoutua ennen kuin se on selvitetty.

Kaikissa talletusbonuksissa on todennäköisesti todellinen määrä kämmeniä, jotka on suoritettava, kunnes palkinto vapautuu. Tässä voi vaihdella sivustosta toiseen, samoin kuin käynnistysmenettelyssä. Jotkin sivustot käynnistävät kannustimen vain yhtenä könttäsummana sen jälkeen, kun pelivaatimukset on täytetty. Muut sivustot käynnistävät bonuksen. Tutustu tarpeisiin ja kannustimen käynnistysprosessiin ja päätä sitten, mikä bonus sopii parhaiten siihen, kuinka usein pelaat.

Joillakin sivustoilla on haastavampi kilpailu kuin toisilla. Verkkosivusto voi tarjota suuremman kannustimen, mutta sinut pakotetaan pelaamaan tiukempaa ottelua koko menettelyn ajan, jotta voit selvittää kyseisen kannustimen, ja saatat lopulta menettää kaikki rahasi. Etsi sivustoja, jotka ovat tunnettuja siitä, että ne saavat pehmeämmän kilpailun, kuten Betfair ja Party Poker.

Harkitse tietokoneohjelmistoa. Et kaipaa juuttua pelaamaan sivustolla, jossa ohjelma vaikeuttaa pelaamista. Monipöytäpelaajien hankkimiseksi merkittävää on löytää sivusto, jonka avulla voit pelata monessa pöydässä helposti. Etsi sivustoja, jotka tarjoavat uudelleenkoottavia pöytiä. Jos tietokoneohjelmisto on hidas ja tuhoaa pelikokemuksen, sinun on hankala sijoittaa tarvittavia käsiä, jotta voit siivota talletusbonuksesi.

Varmista, että tarkistat, mitä ylimääräisiä tarjouksia sivustolla toimii. Sinä aikana, kun olet tyhjentää bonuksesi, sinulla voi myös olla mahdollisuus päästä mukaan heidän omistautumisohjelmaan mahdollisuus voittaa ylimääräisiä palkintoja ja käteistä. Verkkosivusto voi myös tarjota Rakebackin, eli lisää rahaa tileillesi. Varmista, että vahvistat bonussäännökset, sillä jotkut sivustot vähentävät kannustinmäärän Rakebackin ja muiden omistautumiskampanjoiden kautta saadusta käteisestä.

Varmista lopulta aina, että talletat käyttämällä verkkosivustoa, jonka kanssa tunnet olosi turvalliseksi. Etene sivustoilla, jotka ovat hyvin tunnettuja ja joilla on suojatut menettelyt käteisvarojesi tallettamista ja nostamista varten. Olet aina parempi ansaita tunnetulla verkkosivustolla, kuten Full Tilt Poker, Betfair ja Power Poker.

Pokerin ja shakin välillä kukoistaa kiinnostava, strateginen yhteys, mikä syventää pelaajien ymmärrystä näiden pelien monisyisistä nivoksista. Shakin mestarit, tuuditettuna pelinä, joka on painotettu kohti avointa informaatiota ja pohdiskelevaa strategiaa, voivat hakea inspiraatiota pokerinpelaajien rohkeudesta ja riskien hallinnasta. Toisaalta pokerinpelaajat, joita usein ajaa voimakas intuitionsa ja bluffauskykynsä, voivat oppia shakin mestareilta kuinka ennakoida vastustajien siirtoja ja suunnitella pidemmälle eteenpäin.

Online-pokeri, labyrinttimainen maailma, jossa jokainen klikkaus voi merkitä voittoa tai tappiota, tarjoaa pelaajille laajan kirjon strategisia valintoja ja mahdollisuuksia. Pelaajat etsivät paitsi talletusbonuksia kartuttaakseen pelivarojaan, myös navigoivat varovasti bonusehtojen vesillä. Tämä on maasto, jossa bonuksen arvo mitataan sen suuruuden lisäksi sen ehtojen ja pelaajan yksilöllisten strategioiden yhteensovittamisessa.

Niin, shakki ja pokeri jakavat kyvyn luoda ennakoivia päätöksiä, mutta myös jatkuvan tarpeen sopeutua dynaamisesti muuttuviin peliolosuhteisiin. Pelaajien täytyy elää ja hengittää strategiaa, oppia vastustajiensa taktiikat ja mukautua niitä murtamaan. Tässä yhteydessä verkkopelaamisen aikakaudella kyky “lukea” vastustajia, analysoida heidän pelitapojaan ja käyttäytyä entistä strategisemmin muodostuu elintärkeäksi.

Yhteisöjen luominen, se on seikka, joka usein kutoo pokerin ja shakin pelaajat yhteen, yli pelipöytien reunan. Foorumit, blogit ja turnaukset rikastuttavat pelaajien välistä kulttuuria, tuoden mahdollisuuksia jakaa viisauksia, strategioita ja kokemuksia, mutta myös mahdollistaen uuden oppimisen ja verkostoitumisen – tarjoten eräänlaisen melkoisen tukiverkon ja toisaalta, uudenlaisen kilpailun.

Kiehtovuutta peleissä tuovat juuri nämä lomittain menevät strategiat ja taktiikat, se tapa, jolla pelaajat navigoivat näiden kahden monimutkaisen pelimaailman läpi. Heidän valintansa, strategiansa ja pelityylinsä eivät ainoastaan tarjoa näkymiä omien peliensä syvyyksiin, vaan avaa uusia, tutkimattomia polkuja pelien risteyksissä ja strategisen ajattelun universumissa ylipäänsä.